Polisnummer of Relatienummer & Zorgpas opzoeken

polisnummerBij de meeste verzekeringen zoals autoverzekeringen, reisverzekeringen of inboedelverzekeringen wordt er veel gesproken over een polisnummer. Nu is de zorgverzekering natuurlijk ook een type verzekering waarbij iedereen een eigen uniek polisnummer heeft. Bij een zorgverzekering wordt er meestal gesproken over een relatienummer. Het relatienummer is terug te vinden op je zorgpas en natuurlijk in de polispapieren.

Klik hier voor je polisnummer van je huidige zorgverzekeraar

Polisnummer van de zorgverzekering

Alle verzekeraars zoals sturen de polispapieren samen met de zorgpas toe. Dit gebeurd vrijwel direct na aanvraag of acceptatie van de betreffende verzekering.

Echter zal er niet vaak om je polisnummer gevraagd worden, zeker niet bij zorgverleners. Artsen, ziekenhuizen en andere medische instellingen krijgen voortaan automatisch de verzekeringsgegevens door via een centraal systeem. Neem je contact op met de klantenservice van je zorgverzekeraar, dan zal er vaak wel om het polisnummer – relatienummer gevraagd worden. Het kan zijn dat jouw polisnummer van je zorgverzekering een willekeurig nummer is, maar in sommige gevallen kan het ook zijn dat het polisnummer gekoppeld is aan het burgerservicenummer (BSN). Je verzekerdennummer is net als je pincode een code welke je voor jezelf moet houden. Hiermee voorkom je fraude.

Polisnummer – relatienummer per verzekeraar op de zorgpas:

Hieronder kun je het relatienummer of polisnummer vinden per zorgverzekeraar. Deze staat altijd op de zorgpas, iedere login pagina kun je hieronder vinden.

Zorgverzekeraar Kenmerk Te vinden
Bewuzt Mijn Bewuzt Inloggen DigiD
CZ en CZ Direct Mijn CZ Inloggen Mijn CZ
Delta Lloyd Mijn Delta Lloyd Inloggen Mijn Delta Lloyd
Ditzo Mijn Ditzo Inloggen Mijn Ditzo
DSW MijnDSW Inloggen MijnDSW
FBTO MijnFBTO Inloggen MijnFBTO
Interpolis Mijn Interpolis Inloggen Mijn Interpolis
IZZ – Zorgpas Mijn IZZ Inloggen DigiD
Menzis – Zorgpas Mijn Menzis Inloggen DigiD
OHRA – Relatienummer Mijn OHRA Inloggen Mijn OHRA
ONVZ – Relatienummer MijnONVZ Inloggen MijnONVZ
VGZ Mijn VGZ Inloggen Mijn VGZ
ZEKUR Mijn ZEKUR Inloggen DigiD
Zilveren Kruis Mijn Zilveren Kruis Inloggen DigiD
Zorg en Zekerheid MijnZZ Inloggen MijnZZ

 

De mogelijkheden zijn per (zorg-)verzekeraar anders. Hierboven vind je alle inlogpagina’s voor je persoonlijke omgeving. Hier kun je zorgpolis vinden, zorgverbruik bekijken en persoonlijke gegevens aanpassen.

De beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor jou op een rijtje!