Polisnummer

Polisnummer of Relatienummer & Zorgpas opzoeken

polisnummerBij de meeste verzekeringen zoals autoverzekeringen, reisverzekeringen of inboedelverzekeringen wordt er veel gesproken over een polisnummer. Nu is de zorgverzekering natuurlijk ook een type verzekering waarbij iedereen een eigen uniek polisnummer heeft. Bij een zorgverzekering wordt er meestal gesproken over een relatienummer. Het relatienummer is terug te vinden op je zorgpas en natuurlijk in de polispapieren.

Klik hier voor je polisnummer van je huidige zorgverzekeraar

Polisnummer van de zorgverzekering

Alle verzekeraars zoals Zilveren Kruis, Menzis, VGZ, CZ, IZZ, BEWUZT, DSW, FBTO, OHRA, ONVZ, Interpolis, Besured en Zorg en Zekerheid sturen de polispapieren samen met de zorgpas toe. Dit gebeurd vrijwel direct na aanvraag of acceptatie van de betreffende verzekering.

Echter zal er niet vaak om je polisnummer gevraagd worden, zeker niet bij zorgverleners. Artsen, ziekenhuizen en andere medische instellingen krijgen voortaan automatisch de verzekeringsgegevens door via een centraal systeem. Neem je contact op met de klantenservice van je zorgverzekeraar, dan zal er vaak wel om het polisnummer – relatienummer gevraagd worden. Het kan zijn dat jouw polisnummer van je zorgverzekering een willekeurig nummer is, maar in sommige gevallen kan het ook zijn dat het polisnummer gekoppeld is aan het burgerservicenummer (BSN). Je verzekerdennummer is net als je pincode een code welke je voor jezelf moet houden. Hiermee voorkom je fraude.

Polisnummer – relatienummer per verzekeraar op de zorgpas:

Hieronder kun je het relatienummer of polisnummer vinden per zorgverzekeraar. Deze staat altijd op de zorgpas, iedere login pagina kun je hieronder vinden.

ZorgverzekeraarKenmerkTe vinden
BesuredMijn BesuredInloggen Mijn Besured
BewuztMijn BewuztInloggen DigiD
CZ en CZ DirectMijn CZInloggen Mijn CZ
Delta LloydMijn Delta LloydInloggen Mijn Delta Lloyd
DitzoMijn DitzoInloggen Mijn Ditzo
DSWMijnDSWInloggen MijnDSW
FBTOMijnFBTOInloggen MijnFBTO
InterpolisMijn InterpolisInloggen Mijn Interpolis
IZZ – ZorgpasMijn IZZInloggen DigiD
Menzis – ZorgpasMijn MenzisInloggen DigiD
OHRA – RelatienummerMijn OHRAInloggen Mijn OHRA
ONVZ – RelatienummerMijnONVZInloggen MijnONVZ
VGZMijn VGZInloggen Mijn VGZ
ZEKURMijn ZEKURInloggen DigiD
Zilveren KruisMijn Zilveren KruisInloggen DigiD
Zorg en ZekerheidMijnZZInloggen MijnZZ

De mogelijkheden zijn per (zorg-)verzekeraar anders. Hierboven vind je alle inlogpagina’s voor je persoonlijke omgeving. Hier kun je zorgpolis vinden, zorgverbruik bekijken en persoonlijke gegevens aanpassen.

Vergelijk de zorgverzekeringen hier

Wil je je huidige verzekering opzeggen of een nieuwe zorgverzekering afsluiten, dan is het handig om het polisnummer bij de hand te hebben.