Onbeperkt Fysiotherapie 2023

Beste zorgverzekering voor fysiotherapieOp het moment dat je vaker dan 20 keer per kalenderjaar fysiotherapie behandelingen krijgt kun je overwegen een zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapie te nemen. Ten minste, dat was tot het jaar 2020 mogelijk. De afgelopen jaren, en nu voor 2023 zijn er geen zorgverzekeraars meer met onbeperkt fysiotherapie. Het alternatief is dus een uitgebreid pakket, waarbij automatisch ook veel andere vergoedingen opgenomen zijn.

Onbeperkt fysiotherapie behandelingen zijn wel mogelijk, alle overige behandelingen betaal je dan gewoon zelf.

Geen onbeperkt fysiotherapie, wel uitgebreide pakketten

😥 Het spijt ons zeer! Helaas zijn er geen zorgverzekeringen meer die in 2023 onbeperkt fysiotherapie vergoeden.
Maar niet getreurd! 😄 We hebben 3 pakketten gevonden met veel fysio behandelingen.

Zorgverzekeraar Aantal behandelingen Premie Medische selectie of wachttijd? Bekijk
Zorg en Zekerheid 25 behandelingen € 139,95 basis
+ 47,25 “AV Top” = totaal € 190,45 per maand
directe acceptatie Bekijk
de Friesland 36 behandelingen € 138,95 basis
+ € 54,75 aanvullend “AV optimaal”
= totaal € 193,70 per maand
directe acceptatie Bekijk
Zilveren Kruis 36 behandelingen € 131,95 basis
+ 58,50 “aanvullend 4 sterren” = totaal € 190,45 per maand
directe acceptatie Bekijk

Toch geen geschikt pakket hierboven? Hier kun je meer fysiotherapie pakketten vergelijken!

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je de fysiotherapeut regelmatig bezoekt. Bij sommige ziektebeelden is het onduidelijk hoeveel behandelingen je nodig hebt, terwijl er bij een andere aandoening een goed behandelplan gemaakt kan worden. Belangrijk om bij het kiezen van de juiste zorgverzekering rekening te houden met onderstaande informatie.

Wanneer krijg je gratis fysiotherapie behandelingen?

  • Kinderen tot 18 jaar kunnen kosteloos gebruik maken van fysio. Zij krijgen 18 gratis fysiotherapie behandelingen, gedekt door de basisverzekering van de ouders / voogd.
  • Komt je aandoening voor op de lijst met chronische aandoeningen? Na de eerste 20 behandelingen krijg je alles vergoed.

In dat geval kan je je aanvullend verzekeren voor 15+ behandelingen. Bekijk de premies en vergoedingen op de pagina zorgverzekeringen met fysiotherapie.

Kosten voor fysiotherapie behandelingen

Iedere fysiotherapeut mag zijn eigen tarieven bepalen, deze markt is namelijk vrijgegeven door de overheid. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de gemiddelde behandeling 25 minuten duurt en de kosten variëren tussen de € 28,- en € 40,- per zitting. Bij het gebruik van 5 behandelingen of meer is aanvullend verzekeren al interessant. Bij het gebruik van 20 of meer behandelingen is onbeperkt fysiotherapie al een uitkomst. Ook deze informatie is uitermate belangrijk om door te rekenen welke aanvullende verzekering het beste bij je past. Misschien is onbeperkt fysiotherapie dus wel te veel en heb je voldoende aan minder behandelingen.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!