Onbeperkt Fysiotherapie 2022

Beste zorgverzekering voor fysiotherapieOp het moment dat je vaker dan 30 keer per kalenderjaar fysiotherapie behandelingen krijgt kun je overwegen een zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapie te nemen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je de fysiotherapeut regelmatig bezoekt. Bij sommige ziektebeelden is het onduidelijk hoeveel behandelingen je nodig hebt, terwijl er bij een andere aandoening een goed behandelplan gemaakt kan worden. Belangrijk om bij het kiezen van de juiste zorgverzekering rekening te houden met onderstaande informatie.

Welke zorgverzekeraars bieden gratis en onbeperkt fysiotherapie?

😥 Het spijt ons zeer! Helaas zijn er geen zorgverzekeringen meer die in 2022 onbeperkt fysiotherapie vergoeden.
Maar niet getreurd! 😄 We hebben 2 pakketten gevonden met veel fysio behandelingen.

Zorgverzekeraar Aantal behandelingen Premie Medische selectie of wachttijd? Bekijk
36 behandelingen € 131,45 basis
+ € 53,50 aanvullend “AV optimaal”
= totaal € 184,95 per maand
Nee, directe acceptatie Bekijk
ONVZ 50 behandelingen € 134,50 basis
+ 64,87 aanvullend “Topfit”
= totaal € 199,37 per maand
Ja, gezondheidsvragen vooraf Bekijk

Toch geen geschikt pakket hierboven? Hier kun je meer fysiotherapie pakketten vergelijken!

Wanneer krijg je gratis fysiotherapie behandelingen?

  • Kinderen tot 18 jaar kunnen kosteloos gebruik maken van fysio. Zij krijgen 18 gratis fysiotherapie behandelingen, gedekt door de basisverzekering van de ouders / voogd.
  • Komt je aandoening voor op de lijst met chronische aandoeningen? Na de eerste 20 behandelingen krijg je alles vergoed.

In dat geval kan je je aanvullend verzekeren voor 15+ behandelingen. Bekijk de premies en vergoedingen op de pagina zorgverzekeringen met fysiotherapie.

Kosten voor fysiotherapie behandelingen

Iedere fysiotherapeut mag zijn eigen tarieven bepalen, deze markt is namelijk vrijgegeven door de overheid. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de gemiddelde behandeling 25 minuten duurt en de kosten variëren tussen de € 28,- en € 40,- per zitting. Bij het gebruik van 5 behandelingen of meer is aanvullend verzekeren al interessant. Bij het gebruik van 20 of meer behandelingen is onbeperkt fysiotherapie al een uitkomst. Ook deze informatie is uitermate belangrijk om door te rekenen welke aanvullende verzekering het beste bij je past. Misschien is onbeperkt fysiotherapie dus wel te veel en heb je voldoende aan minder behandelingen.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!