Onbeperkt Fysiotherapie 2021 – nog 1 zorgverzekeraar over

Er is echt nog maar 1 zorgverzekeraars beschikbaar met volledige vergoeding fysiotherapie. Dat wil zeggen onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen in 2021.

Zorgverzekeraar Beschrijving en premie Bekijk
Vergoeding voor 36 behandelingen. Premie: € 128,45 voor de basisverzekering en € 52,50 voor aanvullend. Directe acceptatie, geen medische selectie. Bekijk
ONVZ ONBEPERKT Fysio behandelingen. Premie: € 133,00 voor de basisverzekering en € 63,89 voor aanvullend. Géén directe acceptatie, dus wel een medische selectie. Maximaal 9 behandelingen manuele therapie. Bekijk

Aandachtspunt: Kies je voor De Friesland, dan gaat het om het pakket “AV Optimaal”. Na de 36e of 51e behandeling heb je toestemming nodig voor volledige dekking van fysiotherapie. Dit gebeurt alleen op grond van medische noodzaak.

Vergoedingen fysiotherapie 2021

Beste zorgverzekering voor fysiotherapieOp het moment dat je vaker dan 30 keer per kalenderjaar fysiotherapie behandelingen krijgt kun je overwegen een zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapie te nemen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je de fysiotherapeut regelmatig bezoekt. Bij sommige ziektebeelden is het onduidelijk hoeveel behandelingen je nodig hebt, terwijl er bij een andere aandoening een goed behandelplan gemaakt kan worden. Belangrijk om bij het kiezen van de juiste zorgverzekering rekening te houden met onderstaande informatie.

Wanneer krijg je gratis fysiotherapie behandelingen?

  • Kinderen tot 18 jaar kunnen kosteloos gebruik maken van fysio. Zij krijgen 18 gratis fysiotherapie behandelingen, gedekt door de basisverzekering van de ouders / voogd.
  • Komt je aandoening voor op de lijst met chronische aandoeningen? Na de eerste 20 behandelingen krijg je alles vergoed.

In dat geval kan je je aanvullend verzekeren voor 15+ behandelingen. Bekijk de premies en vergoedingen op de pagina zorgverzekeringen met fysiotherapie.

Kosten voor fysiotherapie behandelingen

Iedere fysiotherapeut mag zijn eigen tarieven bepalen, deze markt is namelijk vrijgegeven door de overheid. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de gemiddelde behandeling 25 minuten duurt en de kosten variëren tussen de € 28,- en € 40,- per zitting. Bij het gebruik van 5 behandelingen of meer is aanvullend verzekeren al interessant. Bij het gebruik van 20 of meer behandelingen is onbeperkt fysiotherapie al een uitkomst. Ook deze informatie is uitermate belangrijk om door te rekenen welke aanvullende verzekering het beste bij je past. Misschien is onbeperkt fysiotherapie dus wel te veel en heb je voldoende aan minder behandelingen.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!