Naturapolis

Naturapolis 2020 – Budget Zorgverzekering

De naturapolis, voor het gemak ook wel de budgetpolis genoemd. Deze polisvorm is gekoppeld aan de goedkoopste zorgpremie. Bij een natura zorgverzekering heb je een beperkte zorgkeuze, omdat je alleen terecht kunt bij aangesloten zorgverleners. Hierdoor kan de zorgverzekeraar scherpe deals sluiten en jou daardoor een lagere premie aanbieden. Als je weinig zorg nodig denkt te hebben, of als je ziekenhuis, arts of fysiotherapeut gewoon is aangesloten bij de zorgverzekeraar, is dit een goede keuze!

Dit is dan ook niet de beste zorgverzekering, tijdens de zorgverzekering vergelijken zal je deze al snel tegenkomen. Wil je dit liever niet, kies dan voor de optie: vrije zorgkeuze. Het wordt dan ook vaak gebruikt in de jongeren zorgverzekering.

Natura zorgverzekeringen 2020Zorgpremie € 83.25 tot € 116.50Premie
Vanaf € 83,25 = goedkoopste van NL in 2020€ 105,25Bekijk
Beste prijs: naturapolis met toch 100% vrije keuze ziekenhuizen€ 107,95Bekijk
Incl 5% korting bij VGZ (+10% korting op aanvullende pakketten)€ 113,95Bekijk
De goedkoopste restitutiepolis: moeite waard om hier te vermelden!€ 116,50Bekijk

Naturapolis / natura zorgverzekering

Natura zorgpolisWanneer je een zorgverzekering afsluit voor 2020 heb je de keuze uit diverse polisvormen. Je kunt een zorgverzekeraar kiezen met een naturapolis, een restitutiepolis of een gecombineerde polis. Bij een naturapolis wordt je zorgnota direct door je zorgverzekeraar betaald aan de zorgverlener, zo hoef je zelf geen geld voor te schieten. De zorgverzekeraar heeft contracten met een beperkt aantal zorgverleners waar je als verzekerde naar toe kunt. Deze worden geselecteerd op prijs en kwaliteit, dit noemt men ‘gecontracteerde zorgverleners’. Indien je ervoor kiest om naar een niet gecontracteerde zorgverlener te gaan dan is een deel van de gemaakte kosten voor je eigen rekening.

Verschil tussen naturapolis en budgetpolis?

Er is nagenoeg geen verschil tussen deze 2 polisvormen. De naam is anders, beide bieden een beperkt aantal zorgverleners waar je terecht kan.

Voordelen van een naturapolis:

* Lagere premie
* Nota wordt direct door de zorgverzekeraar betaald
* Snellere zorg door vooraf gemaakte afspraken

Nadelen van de naturapolis:

* Je kunt enkel terecht bij de gecontracteerde zorgverleners. Heb je een vaste arts en heeft deze geen contract met je nieuwe zorgverzekeraar dan wordt de zorg niet vergoed. Maar ook bij een ziekenhuisopname moet je rekening houden met welk ziekenhuis je zorgverzekeraar een contract heeft. Doe je dit niet dan kan het zomaar zijn dat er een hoge rekening op je deurmat valt.
* Tussen de zorgverzekeraar en de zorgverlener wordt er een budget afgesproken, wordt dit behaald dan kan het zomaar zijn dat je daar tijdelijk niet terecht kunt.

Wil je graag vrije artsenkeuze, kies dan voor de restitutiepolis.

Zorgverzekering 2020 vergelijken

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de zorgvergelijker