zorgverzekering

Naturapolis / Budgetpolis 2018 – Vergelijk de zorgverzekeringen:

De naturapolis, ook wel voor het gemak de budgetpolis genoemd, is de goedkoopste vorm van de zorgverzekering. Bij een natura zorgverzekering heb je een beperkte zorgkeuze, omdat je alleen terecht kunt bij aangesloten zorgverleners. Hierdoor kan de zorgverzekeraar scherpe deals sluiten en jou daardoor een lagere premie aanbieden). Als je weinig zorg nodig denkt te hebben, of als je ziekenhuis, arts of fysiotherapeut gewoon is aangesloten bij de zorgverzekeraar, is dit een goede keuze!

Deze pagina is actueel. Laatste update 19-12-2017 om 16:15 uur!

* Premies zijn de goedkoopste basis ziektekostenverzekeringen voor 2018 met het standaard € 385,- eigen risico.
Alle premies uitgebreid vergelijken? Bekijk hier alle zorgverzekeringen!

Naturapolis / Budgetpolis zorgverzekering 2018

Natura zorgpolisWanneer je een zorgverzekering afsluit voor 2018 heb je de keuze uit diverse polisvormen. Je kunt een zorgverzekeraar kiezen met een naturapolis, een restitutiepolis of een gecombineerde polis. Bij een naturapolis wordt je zorgnota direct door je zorgverzekeraar betaald aan de zorgverlener, zo hoef je zelf geen geld voor te schieten. De zorgverzekeraar heeft contracten met een beperkt aantal zorgverleners waar je als verzekerde naar toe kunt. Deze worden geselecteerd op prijs en kwaliteit, dit noemt men ‘gecontracteerde zorgverleners’. Indien je ervoor kiest om naar een niet gecontracteerde zorgverlener te gaan dan is een deel van de gemaakte kosten voor je eigen rekening.

Verschil tussen naturapolis en budgetpolis?

Er is nagenoeg geen verschil tussen deze 2 polisvormen. De naam is anders, beide bieden een beperkt aantal zorgverleners waar je terecht kan.

Voordelen van een naturapolis:

* Lagere premie
* Nota wordt direct door de zorgverzekeraar betaald
* Snellere zorg door vooraf gemaakte afspraken

Nadelen van de naturapolis:

* Je kunt enkel terecht bij de gecontracteerde zorgverleners. Heb je een vaste arts en heeft deze geen contract met je nieuwe zorgverzekeraar dan wordt de zorg niet vergoed. Maar ook bij een ziekenhuisopname moet je rekening houden met welk ziekenhuis je zorgverzekeraar een contract heeft. Doe je dit niet dan kan het zomaar zijn dat er een hoge rekening op je deurmat valt.
* Tussen de zorgverzekeraar en de zorgverlener wordt er een budget afgesproken, wordt dit behaald dan kan het zomaar zijn dat je daar tijdelijk niet terecht kunt.

Wil je graag vrije artsenkeuze, kies dan voor de restitutiepolis zorgverzekering.