zorgverzekering

Zorgverzekering bril 2017 + Basisverzekering vergelijken

 • Vergoeding bril / lenzen
 • Zorgpremie 6.00 tot € 61.95

* Dit zijn gegarandeerd de meest interessante aanbiedingen, voordeel met bril heb je enkel in combinatie met meer aanvullende zorgverzekeringen. Vergelijk uitgebreid met de zorgvergelijker.

Beste zorgverzekering bril 2017

Beste Ziektekostenverzekering voor Brildragers

Wanneer je een bril of lenzen draagt is het fijn als de zorgverzekeraar een deel van de kosten wil vergoeden. Dit wordt echter nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Een uitzondering hierop zijn speciale hulpmiddelen met een medische noodzaak, maar nooit voor een gewone bril of lenzen. Nu is de mogelijkheid er om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor een vergoeding voor een bril.

Kies je voor een verzamelpakket waarin meerdere aanvullende vergoedingen zijn opgenomen, dan kan het interessant zijn je hiervoor te verzekeringen. Je los verzekeren voor onkosten voor bril of lenzen kost in de meeste gevallen meer zorgpremie dan dat je aan vergoeding ontvangt. Er is een selectie gemaakt van de beste zorgverzekeraars / zorgverzekeringen, boven aan de website laat dit duidelijk zien.

TIP: Overweeg je meerdere aanvullende verzekeringen, waaronder de zorgverzekering bril, dan is het raadzaam de zorgvergelijker te gebruiken.

Vergoedingen voor bril en lenzen

Enkel de aanschaf van een complete bril (montuur met de glazen) kan ook in 2017 gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Voor lenzen geldt dat alleen de lenzen gedeclareerd kunnen worden (niet de vloeistof). Wat er totaal wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering is dan ook niet veel.

De vergoedingen voor een bril of lenzen uit een aanvullende zorgverzekering lopen heel erg uit elkaar. Zo zijn er vergoedingen van enkele tientallen euro’s per 3 jaar tot vergoedingen van enkele honderden euro’s per jaar. Uiteraard ligt de hoogte van de vergoeding samen met de hoogte van de premie. Dus hoe meer vergoeding je krijgt, des te meer premie je ervoor zal betalen.

Wat er niet vergoed wordt:

Een los montuur (zonder glazen), lenzenvloeistof en zonnebrillen zonder sterkte. Ook de kosten voor oogmetingen, periodieke controles en accessoires vallen niet onder de aanvullende verzekering. De gemaakte kosten hiervoor worden dus niet vergoed!


All-In-1
€ 6,00

 • € 100,- vergoeding voor brillen en lenzen per jaar
 • Inclusief 9 fysiotherapie behandelingen
 • Inclusief € 200,- anticonceptie en meer!


Anderzorg Extra
€ 14,95

 • € 150,- vergoeding voor brillen en lenzen per 2 jaar
 • Inclusief 9 fysiotherapie behandelingen
 • Inclusief voorbehoedsmiddelen vanaf 21 jaar


ExtraVerzorgd 2
€ 56,79

 • € 300,- vergoeding voor brillen en lenzen per 2 jaar
 • Inclusief onbeperkt fysiotherapie
 • En nog heel veel meer vergoedingen!