Wordt een dermatoloog vergoed?

Als je huidproblemen of aandoeningen hebt, kan een dermatoloog je hierbij helpen. Voor zo’n behandeling heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Of en wat je vergoed krijgt, hangt af van de aandoening waarvoor je je wilt laten behandelen en leggen we je hieronder uit.

Verschillende zorgverzekeringen in 2022

Een vergoeding voor een eczeem behandeling door de dermatoloog?

Eczeem is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten huidaandoeningen. Het is een allergische reactie van je huid en kan behandeld worden door een dermatoloog. Allereerst ga je altijd naar de huisarts, deze kan je dan de juiste medicatie voorschrijven. De meeste soorten medicatie tegen eczeem wordt vanuit de basisverzekering vergoed.

Er zijn ook therapieën en medicijnen die niet uit de basisverzekering vergoed worden. In dat geval is het belangrijk dat je er goed op let dat je aanvullend verzekerd bent voor huidtherapie. 

Een vergoeding voor lichttherapie

Wanneer je last hebt van een ernstig geval van eczeem, psoriasis of vitiligo, kan de huisarts je lichttherapie aanraden. Hiervoor geldt dat, wanneer je de therapie in het ziekenhuis uit laat voeren, je dit vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. Je kosten worden dan dus volledig vergoed, maar je moet wel een je eigen risico betalen. Als je de lichttherapie thuis uit laat voeren, moet je mogelijk een eigen bijdrage betalen. 

Wordt behandeling van acne, of camouflagetherapie door een huidtherapeut vergoed?

Soms wil je iets aan je huid laten doen, zonder dat je huisarts je heeft doorverwezen en zonder dat er sprake is van een medische noodzaak. Ook kan het zijn dat je wel naar de huisarts bent gegaan, maar dat deze je doorverwijst naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Dit kan voor een behandeling van acne, camouflagetherapie, of om te ontharen. In deze gevallen wordt de behandeling niet vergoed door de basisverzekering en moet je deze dus zelf betalen. Natuurlijk kun je hier ook een aanvullende verzekering voor afsluiten die dit soort kosten wel (gedeeltelijk) dekt. Wil je zo’n aanvullende verzekering afsluiten? Let dan altijd goed op of de verzekering wel dekt waar jij deze voor afsluit. Je kunt dit gemakkelijk checken met onze zorgvergelijker. Vind de aanvullende verzekering die bij jou past, door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Beste verzekering kiezen en de goedkoopste basisverzekering afsluiten!