Zorgverzekering 2020

Zorgverzekering 2020

Het kalenderjaar is alweer half om, en er zijn weer diverse positieve wijzigingen te zien. De zorgverzekering 2020 krijgt dan ook steeds meer vorm. Vanaf 12 november a.s. gaan we massaal vergelijken en overstappen, op zoek naar de beste zorgverzekering.

De veranderingen in het basispakket 2020 zullen het komende jaar beetje bij beetje bekend gemaakt worden. De basisverzekering zal op een aantal gebieden uitgebreid worden op verschillende gebieden.

Logeervergoeding

Bij een meerdaagse behandeling van 3 dagen of langer op rij, zonder verblijf in het ziekenhuis, komt er een onkosten regeling. Per nacht ontvang je € 75,- om ergens te overnachten.

Ouderengeneeskunde en verstandelijk gehandicapten

Zorg door ‘specialist ouderengeneeskunde’ en ‘arts verstandelijk gehandicapten’ wordt vergoed door de basisverzekering. Hierdoor wordt de druk op huisartsen afgenomen en is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen voor deze hulpbehoevende groep.

Bekendmakingen 2020: de laatste updates

* 15 september: Prinsjesdag, veranderingen in de basisverzekering en de nieuwe rekenpremie 2020 wordt bekend gemaakt. Dit is een goede graadmeter voor de hoogte van de zorgverzekering 2020.

* 12 november: Alles is bekend gemaakt, veel aanvullende verzekeringen zijn duurder of bieden minder vergoeding. Dit geldt ook voor onbeperkt fysiotherapie. Nog maar 2 zorgverzekeraars bieden deze vergoeding

* 31 november: De zorgtoeslag kan worden berekend en gewijzigd op de Toeslagen website van de Belastingdienst. De stijging is significant te noemen en compenseert de premiestijging van de zorgverzekering 2020 grotendeels.

Welke zorgverzekering kiezen?

Wij raden aan om te vergelijken op basis van je eigen wensen. Heb je fysiotherapie nodig of aanvullende dekking voor de tandarts (of orthodontie)? Kies dan een verzekering met een goed aanvullend pakket die voor jou voldoet. De zorgverzekering vergelijken is voor ieder persoon een beslissing/afweging “op maat”. Onze tips helpen jou naar de beste polis!

Weinig zorg nodig? De goedkoopste zorgverzekering!

We beginnen de vergelijking met de vraag of je veel of weinig zorg nodig hebt. Nooit ziek en geen klachten? Kies dan simpelweg de goedkoopste zorgverzekering met het hoogste eigen risico. Zo betaal je het minste premie.

Fysiotherapie nodig? Vergelijk aanvullende pakketten!

Maak je gebruik van fysiotherapie en wil je dat in 2019 blijven doen? Kies dan bewust voor een zorgverzekering met een goede dekking voor fysiotherapie. Fysio is verwerkt in aanvullende pakketten.

Tandartskosten goed verzekerd

De tandartsverzekering, eigenlijk gewoon een aanvullend pakket, is één van de meest afgesloten verzekeringen. De meeste Nederlanders gaan eens of twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Fijn om niet voor onverwachte kosten te staan als er een gaatje gevuld moet worden.

Draag je een bril of lenzen?

Bril of lenzen worden nooit gedekt door de basisverzekering. Wil je deze toch laten betalen door je zorgverzekering? Dan heb je hiervoor een aanvullende polis nodig. Prijzen van 2019 variëren van € 7,25 tot € 38,59 per maand. Bereken goed of een verzekering interessant is!

Zorgverzekering vergelijken 2020

Vind de beste en goedkoopste verzekeringen met de zorgvergelijker