Vergoedingen overzicht

Vergoedingen Zorgverzekering 2018 | Compleet overzicht van vergoedingen vergelijken

Vergoedingen zorgverzekeringOmdat we vele vragen ontvangen over wat er wel en niet wordt vergoed door de (basis) zorgverzekering en/of aanvullende verzekeringen houden we vanaf nu een compleet overzicht bij. Op die manier weet u direct of de zorg die u nodig heeft door de zorgverzekering wordt betaald of dat u zelf in de buidel moet tasten.

Dure operaties en spoedeisende zorg: bijna altijd vergoed door het basispakket!

Gelukkig vallen dure operaties en spoedeisende zorg (bijna) altijd onder de dekking van de basisverzekering. We kunnen dus stellen dat de belangrijkste ziektekosten onder de dekking vallen. Ook dingen als de huisarts en de meeste geneesmiddelen worden gewoon netjes door uw zorgverzekeraar afgerekend.

Vergoedingen overzicht Zorgverzekering 2018

Wat zit er in het basispakket?

Een snel overzicht van welke kosten wel en niet in het basispakket van de zorgverzekering zijn opgenomen;

  • Huisarts (abonnement & bezoek): geheel vergoed & telt niet mee voor eigen risico
  • Tandarts: tot 18 jaar beperkt; 18+ alleen (overige tandartskosten alleen vergoed d.m.v. aanvullend pakket
  • Medisch specialist (bijv. chirurg, internist, etc): Geheel vergoed, telt wel mee voor eigen risico
  • Ziekenhuis (opname, operatie, IC): Geheel vergoed, telt wel mee voor eigen risico
  • Ziekenvervoer (ambulance, eigen auto, OV): Geheel vergoed, telt wel mee voor eigen risico
  • Medicijnen: Geheel vergoed (enkele uitzonderingen), telt wel mee voor eigen risico
  • Bloedonderzoeken (bloed prikken): Geheel vergoed, telt wel mee voor eigen risico
  • GGZ (geestelijke gezondheidszorg): Beperkt vergoed, telt wel mee voor eigen risico

Goede zorgverzekering vinden met de juiste vergoedingen

Het echte verschil in vergoedingen zit hem natuurlijk in de aanvullende pakketten. Aangezien de basispolis voor een groot deel is vastgesteld door de overheid, valt er alleen met de aanvullende pakketten echt te concurreren. Zorgverzekeraars stellen op basis van de gemiddelde zorgbehoefte diverse bundels samen. Dit kunnen gecombineerde aanvullende pakketten zijn, maar ook bijvoorbeeld een speciaal pakket gericht op de tandarts of behandelingen voor fysiotherapie.

Het juiste pakket kiezen: waar moet je op letten?

Waarschijnlijk kun je deze vraag zelf eigenlijk al invullen. Als jij veel gebruik maakt van fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts/orthodontie of andere specifieke vormen van zorg, dan moet je dat natuurlijk in je pakket hebben. Maar ook als je verwacht zwanger te worden in 2018 is het belangrijk om hier goed over na te denken. Vergoedt jouw polis straks wel de nodige kraamzorg, zoals eigen bijdragen voor ziekenhuisbevalling, kraampakket en eventueel zwangerschapsyoga?

Het is dus zaak om goed te kiezen uit het grote aanbod van zorgverzekeringen. De aanvullende pakketten vergelijken is niet zo eenvoudig, en daarom hebben we een uitgebreide zorgvergelijker gelanceerd. Deze helpt je een aardig stuk op weg naar de beste zorgverzekering 2018 in jouw situatie!