zorgverzekering

Goedkope Studenten Zorgverzekering 2017

Zorgverzekering voor Studenten

Als student heb je het al moeilijk genoeg om financieel rond te komen. Een studenten zorgverzekering is zeker niet goedkoop, maar door goed te vergelijken kun je hierop ieder jaar wel flink besparen! Enkele zorgverzekeraars richten zich volledig op studenten zorgverzekeringen, anderen stellen speciale zorgpolissen met korting beschikbaar. Het gaat dan om zowel de basisverzekering 2017 evenals de aanvullende verzekeringen. De doelgroep 'jongeren' is groot en interessant voor de verzekeraars. Deze zetten dan ook in op scherpe premies en handige aanvullende pakketten.

De basisverzekering van 2017 vergelijken

Ben je ervan bewust dat er nooit verschillen zijn in dekkingen bij de basis zorgverzekering 2017. Het zorgpakket is door de Overheid vastgesteld, en is bij elke zorgverzekeraar identiek. Maar natuurlijk kun je hierop goed vergelijken en veel geld besparen. Van groot belang is dat je niet alleen kijkt naar de goedkoopste zorgpremie voor 2017. Waar vind je de beste polisvoorwaarden, en waar verzeker je je eigenlijk voor?

Wat zijn de valkuilen voor studenten?

* Het eigen risico voor gemaakte ziektekosten vrijwillig verhogen tot € 885,-. Hierdoor kun je altijd kiezen uit de goedkoopste zorgverzekeringen en krijg je honderden euro's korting. Maar maak je veel zorgkosten, dan kun je achteraf veel geld bijbetalen.

* Vrije artsenkeuze, en de goedkopere zorgpolissen van 2017 bieden geen vrije artsenkeuze. Als je echt voorkeur hebt voor een ziekenhuis of specialist moet je dit wel nemen. De restitutiepolis is een vorm van de ziektekostenverzekering welke altijd volledige keuzevrijheid biedt voor ziekenhuizen, artsen en specialisten.


Basis + Basic pakket
€ 88,85

 • 9 behandelingen fysiotherapie
 • € 200,- vergoeding alternatieve geneeswijzen
 • Vanaf 21 jaar € 200,- vergoeding anticonceptie
 • € 100,- vergoeding bril / lenzen
 • € 885 eigen risico


Goedkope incl aanvullend
€ 88,95

 • € 250,- vergoeding voor tandarts
 • 9 behandelingen fysiotherapie
 • Spoedeisende zorg buitenland
 • Beperkte keuze in ziekenhuizen
 • € 885 eigen risico


Studenten Verzekeraar
€ 103,80

 • Gratis condooms en anticonceptie
 • 8 Behandelingen fysiotherapie
 • € 115,- voor sportmedische keuring
 • Alle ziekenhuizen, huisartsen en apotheken
 • € 385 eigen risico

Vanaf 18 jaar verzekeren en zorgtoeslag aanvragen

Of je nu student bent of niet, zodra je de 18 jarige leeftijd hebt bereikt is het in Nederland verplicht te beschikken over een basis zorgverzekering. Alle aanvullende zijn een luxe en of je dit wilt of niet mag je zelf kiezen.

Zorgtoeslag aanvragen kan als je in 2017 een inkomen hebt tot maximaal € 27.000,-. De hoogte van uitkering is inkomensafhankelijk, deze bedragen lopen flink uiteen. Het is in ieder geval een interessante tegemoetkoming voor je premie zorgverzekering.

Studenten Zorgverzekering als collectief

Vaak bieden universiteiten, in samenwerking met een zorgverzekeraar, een collectieve ziektekostenverzekering aan. Dit is een zorgpakket voor de student die op deze school is ingeschreven. Veel te kiezen heb je dan niet, het is een samengesteld pakket met basisverzekering en kleine toevoegingen zoals een aanvullende tandartsverzekering en / of fysiotherapie. Vaak heb je de inhoud van dit zorgpakket niet nodig of wil je dit anders samenstellen, waardoor het niet aansluit bij je wensen.

Raadzaam is om zelf online een keuze te maken voor een geschikte studenten zorgverzekering 2017, welke zich ook op de doelgroep 'jongeren' richt.

Studenten Zorgverzekeraars uitgelicht :: vergelijk:

Anderzorg: De goedkope zorgverzekering voor studenten met maximaal eigen risico (onderdeel van Menzis).
Besured: Goedkoopste bij € 385,- eigen risico en keuze uit alle ziekenhuizen, huisartsen, tandartsen en apotheken. 102.000 studenten en young professionals als verzekerden.
CZ Direct: Het speciale label voor jongeren en studenten van CZ, gericht op online gemak.