zorgverzekering

Goedkoopste Zorgverzekering 2017 Vergelijken - De beste premies:

Natuurlijk wil je graag de goedkoopste zorgverzekering hebben, ernaar zoeken is dan ook niet moeilijk. Let wel goed op, er zijn verschillende valkuilen waar je rekening mee dient te houden. Verwacht je regelmatig gebruik te maken van zorg? Ga er dan even goed voor zitten, want verder op deze pagina worden 'ins en outs' van de goedkope basisverzekering 2017 besproken. Zoals je waarschijnlijk weet is deze in Nederland verplicht vanaf 18 jaar.

Van alle basisverzekeringen is de inhoud en gelijk. Dit is door de Overheid vastgelegd en er zijn dan ook geen verschillen in vergoedingen. De dekking varieert wel per verzekeraar, ga hier bewust mee om.

  • Kenmerk
  • Zorgpremie 71.95 tot € 96.90

De basis zorgpremies zijn de meest goedkope zorgverzekeringen 2017 met € 885,- eigen risico.
De zorgverzekering vergelijken met een minimaal eigen risico van € 385,-.

Zorgverzekering kind onder 18 jaar

Zorgverzekering kinderen

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben, zo ook kinderen. Kinderen hebben het recht en de plicht een basiszorgverzekering te hebben. Je kind kan worden bijgeschreven op de polis van vader of moeder, maar je kunt ook voor je kind gratis een aparte zorgverzekering afsluiten. Uit financieel oogpunt kan dit interessant zijn wanneer je zelf een goedkope naturapolis hebt, zonder aanvullend pakket. In beide gevallen hoef je hiervoor 18 jaar lang niets te betalen. Heb je wel een aanvullende verzekering zoals alternatieve geneeswijzen, dan is het raadzaam om bij je eigen polis bij te schrijven. Je kind kan dan vrije artsenkeuze hebben door een restitutiepolis voor hem of haar te nemen.

Aandachtspunten bij afsluiten:

* Binnen 4 maanden na de geboorte moet je een keuze maken
* Ieder jaar kun je alles wijzigen
* De ziektekostenverzekering is dus gratis
* Er geldt geen eigen risico voor ieder kind

Tandartskosten worden voor kinderen vergoed!

Voor volwassenen kan het interessant zijn om voor een goede tandartsverzekering te kiezen. Dit is een aanvullend pakket waarvoor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder extra zal betalen. De zorgverzekeraar van je kind is wettelijk verplicht de volledige tandartskosten te vergoeden vanuit de basisverzekering. Maar let op: zorgkosten voor orthodontie worden nooit vergoed, mits je hiervoor aanvullend gaat verzekeren.

Enkele behandelingen die vergoed worden vanuit de basiszorgverzekering voor kinderen:

* Periodiek preventief onderzoek
* Tandsteen verwijderen
* Vullingen
* Verdoving
* Wortelkanaalbehandelingen
* Fluoridebehandelingen
* Verzegeling van kauwvlakken

Zorgverzekering kinderen 18 jaar en ouder

Ieder kind gaat zelf zorgpremie betalen zodra de 18 jarige leeftijd is bereikt. De eerste betaling is na de maand waarin hij of zij jarig is geweest. Jarig in april, dan moet er vanaf 1 mei premie betaald worden. Ditzelfde geldt ook voor het eigen risico, zodra je 18 bent is er wel een eigen risico. Daarentegen is er, afhankelijk van het inkomen, recht op zorgtoeslag.