zorgverzekering

Goedkoopste Zorgverzekering 2017 Vergelijken - De beste premies:

  • Kenmerk
  • Zorgpremie 71.95 tot € 96.90

De basis zorgpremies zijn de meest goedkope zorgverzekeringen 2017 met € 885,- eigen risico.
De voordeligste zorgverzekeringen vergelijken met een minimaal eigen risico van € 385,-.

Goedkope zorgverzekeringen 2017 vergelijken en kiezen

Goedkoopste Zorgverzekering

Het zoeken naar de goedkoopste ziektekostenverzekering is niet moeilijk! Maar verwacht je regelmatig gebruik te maken van zorg, ga er dan even goed voor zitten. In dit artikel worden 'ins en outs' van de goedkope basisverzekering besproken. Wat is de goedkoopste zorgverzekering? Dat is Zilveren Kruis ZieZo met slechts € 71,95 zorgpremie bij € 885,- eigen risico. En de dekking van alle basisverzekeringen zijn identiek en door de Overheid vastgelegd. Er zijn geen verschillen voor vergoedingen, tenzij je naar een 'niet gecontracteerde zorgverlener' gaat.

Ga je regelmatig een ziekenhuis of specialist bezoeken of heb je specifieke zorgbehoeften dan is vergelijken en verder lezen erg belangrijk.

5 tips: zoeken naar de beste goedkoopste ziektekostenverzekering

Hoogte van het eigen risico van 2017 bepalen

De goedkoopste zorgverzekering is deze met het hoogste eigen risico. Toch is er veel keuze in 2017 en begint deze bij € 385,- met oplopend met 100 per keer kan je dit vrijwillig verhogen tot € 885,-. Hoe hoger het eigen risico, des te hoger de korting van de zorgpremie zal zijn. Een belangrijke vraag aan jezelf: hoeveel zorg verwacht ik te gebruiken en hoeveel gaat me dit, of de zorgverzekeraar, kosten? Met het antwoord daarop kun je een goede inschatting maken. Weet je het allemaal niet meer, ga dan zoeken naar de beste zorgverzekering 2017.

Extra korting bij je zorgverzekeraar

Bij alle aanbieders geldt dat je het voordeligste uit bent wanneer je de zorgpremie voor 6 maanden of een heel jaar vooruit betaald. Op jaarbasis krijg je dan ca. 2% korting, echter moet je het geld dan wel kunnen missen.

Vrije artsenkeuze in Nederland

Is er voorkeur voor een Nederlands ziekenhuis of een specifieke arts? Het afsluiten van een restitutiepolis basisverzekering wordt zeker aangeraden, hiermee is er volledige keuzevrijheid voor een zorgaanbieder.

Extra aanvullend, maar niet oververzekeren!

Er is veel keuze voor aanvullende zorgpakketten, zoals tandarts, orthodontie en fysiotherapie. Het klinkt simpel, maar stel jezelf de vraag: welke zorg ga ik echt gebruiken? Het is belangrijk om goed uit te zoeken welke aanvullende verzekeringen bij je passen. Bij weinig behandelingen heb je deze natuurlijk niet nodig.

Goed zoeken en vergelijken

Na het opvolgen van bovenstaande tips kan je aan de slag: vergelijken met de zorgvergelijker. Hiermee heb je advies op maat, met voor- en nadelen per polis en bijbehorende tarieven. Handig: na kiezen kan je direct afsluiten.

Let goed op want de goedkoopste zorgverzekering 2017, is niet noodzakelijk ook de goedkoopste en beste zorgverzekering voor een ander. Zo zijn er ook speciale voordelige polissen voor doelgroepen zoals studenten. Een collectieve ziektekostenverzekering is geen aanrader, meestal ben je hiermee niet goedkoper uit door de overbodig ruime dekkingen welke aangeboden worden.

Nu ben je goed voorbereid en weet je hoe je naar de laagste zorgpremie kunt zoeken. Bovenaan de website staat dus de goedkoopste zorgverzekering 2017 in Nederland voor jou. Hieronder vind je misschien wel de beste 3 suggesties.


Standaard Basisverzekering
€ 8,90

  • Netto kosten met maximaal zorgtoeslag.


Basisverzekering met tandarts
€ 87,50

  • Goedkoopste basis met tandarts en fysiotherapie.


100% Vrije Zorgkeuze
€ 87,88

  • Goedkoopste met vrije zorgkeuze en maximaal eigen risico.