zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken 2017 - Goedkoopste en beste kiezen:

  • Kenmerk
  • Zorgpremie 93.95 tot € 117.45

* De premie is de goedkoopste basis ziektekostenverzekering voor 2017 met € 385,- eigen risico.
€ 250,- extra besparen? Vergelijk en kies de goedkoopste zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekeringen van 2017 - Keuzes maken

Aanvullende Zorgverzekering

Bovenop de verplichte basisverzekering heb je de mogelijkheid om ook nog een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten. Bekijk hier wat de basisverzekering vergoedt. Denk je andere ziektekosten te maken, dan is het raadzaam om een aanvullende zorgverzekering te overwegen. Alle zorgverzekeraars bieden in 2017 aanvullende zorgverzekeringen aan, echter zijn deze niet overal hetzelfde. Meestal heb je ook de keuze uit meerdere pakketten welke onderling variëren per aantal behandelingen en / of vergoeding.

TIP: Je bent niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten bij dezelfde zorgverzekeraar als waar je een basisverzekering hebt afgesloten. In tegenstelling tot de basisverzekering kun je de aanvullende wel wijzigen na 1 januari. Tot en met 31 januari heb je de tijd om deze nog te gaan afsluiten. Let er wel op dat zorgverzekeraars hogere premies kunnen vragen als je enkel een aanvullende zorgverzekering afsluit bij hen.

Aanvullende zorgverzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Sommige aanvullende pakketten zijn voor iedereen van toepassing maar er zijn ook aanvullende zorgverzekeringen die bijvoorbeeld alleen voor vrouwen zijn.

De meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen:

* Aanvullende zorgverzekering bril en lenzen
* Aanvullende zorgverzekering fysiotherapie
* Aanvullende Tandartsverzekering
* Aanvullende zorgverzekering zwanger zijn, bevalling en kraamzorg
* Aanvullende zorgverzekering orthodontie
* Aanvullende zorgverzekering alternatieve geneeswijzen
* Aanvullende verzekering voor medicijnen en vaccinaties.

In tegenstelling tot de basiszorgverzekering is het mogelijk dat een zorgverzekeraar je weigert voor een aanvullende zorgverzekering. Dit komt doordat de aanvullende zorgverzekering niet onder de zorgverzekeringswet valt. Zorgverzekeraars bepalen dan zelf welke aanvullende pakketten ze aanbieden en wat de voorwaarden ervan zijn. Het kan zelfs voorkomen dat je een hogere premie moet betalen omdat je een chronische ziekte hebt. Houdt er rekening mee dat je een wettelijke mededelingsplicht hebt. Op het moment dat er naar gevraagd wordt mag je niets van je ziektegeschiedenis achterhouden voor de zorgverzekeraar.

Bij iedere aanvullende ziektekostenverzekeringen geldt dat de ziektekosten niet volledig worden vergoed. In alle gevallen is er een maximale vergoeding in de overeenkomst opgenomen. Dit staat exact vermeld in je eigen polisvoorwaarden. Het is even rekenen en puzzelen voordat je weet welke aanvullende ziektekostenverzekering het beste bij jou past. Maar als je er eventjes de tijd voor neemt hebt je er een jaar lang "profijt" van.